Toen en nu

BSP, oorspronkelijk Bike Shop Products, is in 1983 opgericht door van der Heiden senior. Na jarenlang in de fietsverkoop te hebben gezeten met een eigen fietsenwinkel is van der Heiden senior in 1983 gestart met wat hij het allerleukste vond: het zelf ontwerpen en bouwen van eigen ontwikkelde fietsen.

De goede kwaliteit en het aansprekende design van de fietsen is niet onopgemerkt gebleven in die begin jaren. Na een start met verkoop vanuit alleen de eigen fietsenwinkel volgde al snel de vraag van collega fietsenwinkels om ook de BSP fietsen te kunnen verkopen. Een mooie en uitdagende tijd volgde met het bijbenen van een jaarlijkse groei in productie aantallen en modelkeuze.

Eind jaren negentig zijn ook de zoons Alfred en Raymond bij BSP betrokken geraakt, inmiddels hebben zij het familie bedrijf overgenomen. Van een éénmansbedrijf is BSP inmiddels uitgegroeid tot een volledig onafhankelijk en zelfstandig fietsenmerk. Groot genoeg voor een eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling, klein genoeg voor een 100% focus voor wat wij belangrijk vinden: het ontwerpen en bouwen van prachtige fietsen!


Foto's