veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen, mogelijk staat je vraag en antwoord hieronder al vermeld.

Staat je vraag er niet tussen? We ontvangen dan graag een mailtje op info@bsp-fietsen.nl, of bel ons even: 030-2805451

Algemeen

Met de dealer finder www.bsp-fietsen.nl/dealers/ kan je door het invullen van je woonplaats makkelijk de dealers in de regio in beeld krijgen.

Dit is niet mogelijk, onderdelen en fietsen kunnen alleen bij een BSP dealer gekocht worden. 

Nee, dit is niet mogelijk. Voor reparaties en onderhoud kan je terecht bij één van onze BSP dealers.

Mogelijk heeft je dealer de gewenste fiets zelf uit voorraad leverbaar. mocht dat niet zo zijn dan kan de dealer een prima indicatie geven van de verwachte levertijd.

De juiste framemaat bereken je door de binnen beenlengte in centimeters x 0,67 (voor stadsfietsen) of x 0,66 (voor sportieve fietsen) te doen. Het correct opmeten van de binnen beenlengte doe je als volgt: ga staan met je voeten iets uit elkaar en meet vervolgens de afstand vanaf de grond tot aan je kruis. Wil je zeker weten dat je de ideale framemaat hebt uitgekozen? Laat je dan adviseren bij een BSP dealer. Natuurlijk kun je ook op het frameplaatje van je huidige fiets kijken, mits deze qua maat goed bevalt.

De maximale belasting van de voordrager is 10 kg, de maximale belasting van de achter drager is 25 kg. Het is belangrijk dat je dit gewicht niet overschrijdt om schade aan je fiets en ongelukken te voorkomen.

De slotproducenten hebben een eigen sleutelservice, deze zijn makkelijk via hen online te bestellen:

Voor AXA sleutels kunt u terecht bij AXA: www.keyservice.axasecurity.com

Voor Abus sleutels kunt u terecht bij Abus: www.abus-sleutelservice.nl

Is je fiets verzekerd? Vergeet dan niet contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij over de melding van het bijmaken van een sleutel! 

Elke fiets heeft periodiek onderhoud nodig, voor een goed en passend advies hierover kan je prima bij de dealer terecht. Het goed laten onderhouden van de fiets is ook belangrijk voor het behoud van garantie, informatie hierover kan je hier terug vinden: www.bsp-fietsen.nl/garantievoorwaarden

Garantie

De BSP dealer waar je de fiets hebt gekocht is hiervoor het juiste aanspreekpunt, zij zullen een garantie aanvraag en/of mankement aan de BSP vast prima kunnen verhelpen.

De BSP dealer waar je de fiets hebt gekocht is hiervoor het juiste aanspreekpunt. Vaak kunnen zij in overleg een nette oplossing bieden.

De garantie voorwaarden staan online vermeld, deze kan je hier vinden:

www.bsp-fietsen.nl/garantievoorwaarden

De winkelier waar de fiets is aangekocht blijft ook dan de garantie verlener en het juiste aanspreekpunt. Mogelijk kan een BSP dealer bij je in de buurt de garantie overnemen, wanneer je in overleg gaat met deze dealer is dat vaak wel mogelijk. 

De webshop waar de fiets is aangekocht is de garantie verlener, zij zijn dan ook het juiste aanspreekpunt hiervoor.