Verantwoord ondernemen

leuker om alles in Holland te maken

De BSP fietsen worden op twee locaties in Nederland geassembleerd bij sociale werkplaatsen, dit gebeurd al sinds de oprichting van BSP. Voor ons is dit niet apart of bijzonder; maar kijkend naar de lage lonen landen waar de fietsen van onze collega's tegenwoordig vandaan komen maakt dit vasthouden aan onze sociale partners in Nederland ons toch wel trots.

Heb je een BSP fiets of een onderdelen levering wel eens in verpakking bij de dealer zien staan? We weten het, het ziet er niet uit...! Wij hergebruiken voor de verpakking zoveel als mogelijk de verpakkingen, zowel karton als plastic, van onze leverancier. Misschien een klein iets, maar ook hiermee dragen we wel een steentje bij aan een zo klein als mogelijke footprint. 

BSP gaat ook een Limited Edition Sea Shepherd fiets op de markt brengen. Bekijk de video daarover. 

Sea Shepherd

Betrouwbaarheid is belangrijk! Net als een schonere wereld dat is. Daarom hebben wij een speciale Sea Shepherd* fiets ontworpen. Van elke Sea Shepherd fiets gaat 10% van de omzet naar deze helden op zee.

De robuuste BSP Sea Shepherd fiets is in een beperkte oplage verkrijgbaar bij onze dealers.

*Sea Shepherd is een internationale non-profit organisatie met als doel om diersoorten en ecosystemen in de oceanen te beschermen en te behouden. De acties van Sea Shepherd zijn erop gericht om de afslachting van zeedieren en de vernietiging van hun leefomgeving te stoppen.

green compount buitenbanden

Met de nieuwe technologie van Schwalbe is het nu mogelijk om de compound van de loopvlakken (loopvlak rubber) van een fietsband uit duurzame en gerecyclede grondstoffen te maken. De Green Compound biedt hierbij ook nog eens goede prestaties wat betreft grip en duurzaamheid.

Lekker fietsend en ook nog eens extra duurzaam!