De historie

Een echt Nederlands familiebedrijf

BSP is nog één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven onder de fietsmerken. 100% gemaakt voor de Nederlandse gebruiker, door echte gebruikers.

Het ontstaan van BSP

In 2003 namen Raymond en zijn broer Alfred BSP Fietsen over van hun vader Hennie van der Heiden. 

“Ik heb enorme bewondering voor mijn vader. Hij is in 1983 gestart met het fietsmerk BSP, de fietsen bouwde hij zelf met de hand op en verkocht deze aan de plaatselijke winkeliers”, zegt Alfred met trots in zijn stem. “Door wat mijn vader heeft neergezet is BSP kunnen uitgroeien tot wat het nu is; een mooi Nederlands merk waar ik met heel veel plezier en trots deel van uitmaak.”

Bij het leveren aan alleen de plaatselijke fietsenwinkels bleef het niet lang, van de met hand in elkaar gezette BSP fietsen kregen al gauw fietsenwinkels in heel Nederland lucht. "Mijn vader werkte toendertijd al samen met de sociale werkplaats in Zeist en het opstarten van een assemblage lijn bij hen was dan ook al gauw ingeregeld."

"Mijn vader is inmiddels boven de 70, maar nog steeds een keiharde werker en dat zal niet gauw anders worden. Na het met pensioen gaan is Hennie gewoon verder gegaan met wat hij altijd graag deed; het met de hand bezig zijn met fietsen en via vlechtservice.nl repareert hij graag jouw wiel!"