Wij zijn BSP

Onze BSP fietsen, met liefde gemaakt door én voor de intensieve Nederlandse fietser. De BSP fiets is lekker robuust en kan echt tegen een stootje. Zwaarbeladen of niet. Je hoeft met een BSP fiets niet bang te zijn voor obstakels in de weg.

We zullen je laten zien dat je met een BSP fiets onbezorgd kan blijven genieten. Jarenlang plezier gegarandeerd! Het is de ambitie van BSP om jou de meeste fiets voor je rijplezier te geven.

Cycle the Dutchway!

Wij zijn BSP

De BSP fietsen worden op twee locaties in Nederland geassembleerd bij sociale werkplaatsen en dit gebeurt al sinds de oprichting van BSP. Jouw fiets is dan ook met veel enthousiasme en aandacht in elkaar gezet door de mensen die zich daar altijd met veel plezier voor inzetten.

Voor ons is dit niet apart of bijzonder. Maar kijkend naar de lage lonen landen waar de fietsen van onze collega’s tegenwoordig vandaan komen, maakt het samenwerken met onze sociale partners in Nederland toch wel een beetje onze trots.

Heb je een BSP fiets of een onderdelen levering wel eens in verpakking bij de dealer zien staan? We weten het, het ziet er niet uit...! Wij hergebruiken voor de verpakking zoveel mogelijk de kartonnen en plastic verpakkingen van onze leveranciers. Misschien een klein iets, maar ook hiermee dragen we wel een steentje bij aan een zo klein mogelijke footprint.

jouw BSP team

Een gepassioneerd team werkt vanuit Utrecht aan de ontwikkeling van jouw fietsen en e-bikes, zo ontwikkelen we fietsen voor echte fietsers door echte fietsers. Het merendeel van ons team bezit een BSP fiets voor woon/werkverkeer of gewoon voor het plezier. Zo ondervinden we alle dagelijkse uitdagingen zelf en nemen we dit mee in de ontwikkeling van onze fietsen.

BSP, Cycle the Dutchway!

Raymond van der Heiden, designer en eigenaar

Vanaf zijn 14e werkt Raymond bij BSP. Begonnen als fietsmonteur als bijbaantje naast school, zo is zijn passie voor fietsen ontstaan. “Ik ben begonnen met het repareren en opknappen van fietsen, ik zag daardoor op jonge leeftijd al de ontwerpfoutjes in de fietsen en het materiaal dat beter kon”, legt hij uit. “Dat is de reden dat ik ben gaan ontwerpen. In tegenstelling tot veel grotere merken word ik als designer niet beperkt door bijvoorbeeld budget, ontwerpkaders of leverancier keuzes en dat is het mooie van een zelfstandig merk als BSP. Ik kan vrij ontwerpen waarbij de gebruiker altijd leidend is.

Ontwerper

 “Voor ik aan de slag ga met het uitwerken van een ontwerp zie ik de fiets al helemaal in 3D in mijn hoofd.” Raymond ontwerpt de fietsen altijd met de gebruiker als uitgangspunt, alsof hij de fiets zelf intensief moet gaan gebruiken. “Ik hou van fietsen, ik ben een beetje een fanaat en ik moet het heerlijk vinden om op mijn ontwerpen te fietsen”, bekent hij.

Sample fiets

Van elke ontwerp wordt een sample fiets gebouwd voor intensief gebruik. Deze wordt uitvoerig getest voor het model in productie wordt genomen. De sample fiets is een heel belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. “We willen het stuur in onze handen voelen. We willen voelen hoe hij trapt, hoe de stabiliteit en de zithouding is. Op die manier leer je een fiets goed kennen en weet je ook wat je moet verbeteren.”

Elke fiets heeft zijn eigen gebruikskenmerken. Een fiets die je in de stad gaat gebruiken heeft heel andere kenmerken dan een stoere toerfiets voor de lange afstanden. Een E-Bike is weer heel anders. Door te fietsen voelen Raymond en zijn team wat de gebruiker voelt en zien zij de verbeterpunten. Daardoor is BSP in staat om een echte gebruiksfiets te bouwen.